ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Η πραγματικότητα των Η.Π.Α. και οι εξελίξεις στην Ελλάδα»

Ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» – Αίθουσα «Αλέξανδρος» οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαμεσολάβηση : Η πραγματικότητα των Η.Π.Α. και οι εξελίξεις στην Ελλάδα» στα πλαίσια της διοργάνωσης της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι μία κίνηση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών σε συνεργασία με το American-Hellenic Chamber of Commerce, τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης.

Κεντρική ομιλήτρια είναι η κυρία Nancy L. Schultz, Kennedy Professor of Dispute Resolution, Director -–Advocacy and Dispute Resolution Emphasis Program, Director – Competitions Program. Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει στις 19.00 με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κύριο Σίμο Αναστασόπουλο και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κύριο Ευστάθιο Κουτσοχήνα.

Η Καθηγήτρια Shultz με την τεράστια ακαδημαϊκή και πρακτική της εμπειρία στην Επίλυση Διαφορών και ιδίως στη Διαμεσολάβηση, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα μοιραστεί μαζί μας τη γνώση, την εμπειρία της από υποθέσεις που διαμεσολάβησε και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, καθώς και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία  και τις προοπτικές του θεσμού στις ΗΠΑ. 

Η παρουσία της κ. Καθηγήτριας Shultz στην Ελλάδα και στην εκδήλωση ως κεντρικής ομιλήτριας αποτελεί μία εξαιρετική δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και γνώσης από μία χώρα όπου η Επίλυση Διαφορών αποτελεί μακροχρόνια παράδοση.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αμερικανικού Περιπτέρου

Δείτε επίσης