ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ADR ODR International

Ο οργανισμός ADR ODR International με έδρα στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου δραστηριοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης και διαμεσολάβησης σε περισσότερες από 35 χώρες, όπως ενδεικτικά, Μπαγκλαντές, Βέλγιο, Κύπρο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιταλία, Κένυα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαυρίκιο, Εσθονία, Λίβανο, Πακιστάν, Πορτογαλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Νορβηγία και Ελβετία.

Η ADR ODR International συνεργάζεται διεθνώς με έγκριτους ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς όπως ενδεικτικά, Gatehouse Chambers, Fortune Law, Wainwright Cummins, University of West England, Manchester Metropolitan University, BPP Law School, India-Little and Company, Kenya –J Miles and Co.

Η ADR ODR International παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στους τομείς των διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας, της αστικής – εμπορικής διαμεσολάβησης, της οικογενειακής διαμεσολάβησης, της ηλεκτρονικής διαμεσολάβησης και της διαμεσολάβησης στον εργασιακό χώρο. Το Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση πληροί τα κριτήρια πιστοποίησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου Αστικής Διαμεσολάβησης του Ηνωμένου Βασιλείου (Civil Mediation Council), του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (http://imimediation.org) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης (https://www.simi.org.sg). 

Όλα της τα προγράμματα περιλαμβάνουν τη Συσκευή Προσωπικής Μάθησης (ipad). Το σύνολο του εκπαιδευτικού της προσωπικού έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα της με ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και έχουν λάβει εξειδίκευση στον τρόπο αξιολόγησης και σχολιασμού των εκπαιδευομένων από τρεις κορυφαίους οργανισμούς στον χώρο της πιστοποίησης εκπαιδευτών (IATC, NITA και Hampel).

Τα προγράμματα εκπαίδευσης της ADR – ODR International αντανακλούν τη διδασκαλία των σημαντικότερων δεξιοτήτων της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και του τρόπου σκέψης που τη διέπει, υιοθετώντας μια σαφή ισορροπία μεταξύ θεωρίας (κανόνες και δομή) και επαγγελματικής ανάπτυξης δεξιοτήτων διαμεσολάβησης. Τα προγράμματα εκπαίδευσης ακολουθούν ένα σύστημα σταδιακής προσέγγισης, ώστε να επιτρέπουν στους εκπαιδευόμενους να ακολουθούν τον προσωπικό τους ρυθμό εξέλιξης και να καταγράφουν την πρόοδό τους σε καθημερινή βάση.

Τέλος η ADR ODR International με την ίδρυση του Κέντρου Ποίησης και Επίλυσης Συγκρούσεων (Centre for Poetry and Conflict Resolution) προωθεί τον πλουραλισμό προσκαλώντας σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων ανθρώπους από όλον τον κόσμο που ενδιαφέρονται για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων.

Από το 2016 είναι ο συνεργαζόμενος φορέας με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων προς παροχή υπηρεσιών κατάρτισης διαμεσολαβητών στο Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης.

Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων (Ε.Ι.Ε.Σ.)

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων είναι ιδιωτική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης στον τομέα της διαμεσολάβησης, των διαπραγματεύσεων και των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών, την ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών σχετικών με διαμεσολάβηση, διαιτησία, διαπραγματεύσεις και εν γένει εξωδικαστική επίλυση διαφορών.

Για τους ανωτέρω σκοπούς τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων συνεργάζεται με επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την προώθηση και την εφαρμογή των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών. Στον τομέα της εκπαίδευσης συνεργάζεται με τον διεθνή οργανισμό ADR – ODR International http://adrodrinternational.com, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες. Το Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στη Διαμεσολάβηση πληροί τα κριτήρια πιστοποίησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συμβουλίου Αστικής Διαμεσολάβησης του Ηνωμένου Βασιλείου (Civil Mediation Council), του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (http://imimediation.org) και του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης της Σιγκαπούρης (https://www.simi.org.sg).