ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ενημερωτικών σεμιναρίων με θέμα «Ο ρόλος του παραστάτη δικηγόρου στη διαμεσολάβηση», που οργανώθηκε από την Επιτροπή Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης υπό τη μέριμνα και το συντονισμό του Προέδρου της και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Αντώνιου Μικροπανδρεμένου, ενόψει της εφαρμογής από τις 15/1/2020 του νέου Ν. 4640/2019 περί της υποχρεωτικής αρχικής συνεδρίας διαμεσολάβησης, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των δικηγόρων στον νέο ρόλο που καλούνται να επιτελέσουν.

Ειδικότερα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με πρωταρχικό μέλημα τη συνεχή ενημέρωση των μελών του, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε τέσσερα δίωρα αυτοτελή ενημερωτικά σεμινάρια στην αίθουσα Ι. Μανωλεδάκης του κτιρίου του ΔΣΘ επί της Τσιμισκή 103, με εισηγήτριες τις κ.κ. Ζωή Γιαννοπούλου, Δ.Ν., Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, ΗΒ, ΗΠΑ Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Εκπαιδεύτρια Ι.Κ.Δ.Θ., Σοφία Ζιάκα, Δ.Ν., Δικηγόρος Θεσσαλονίκης, LLB AUTh, LLM AUTh U.K., Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Εκπαιδεύτρια Ι.Κ.Δ.Θ. και Αφροδίτη Αργυροπούλου, Δικηγόρος Κατερίνης, LLB AUTh, LLM AUTh, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ, Διαπιστευμένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Εκπαιδεύτρια Ι.Κ.Δ.Θ.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων έγινε εισαγωγή στις γενικές αρχές της Διαμεσολάβησης, παρουσιάστηκαν το νομικό πλαίσιο, αναλύθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας, επιχειρήθηκε η κατανόηση του ρόλου του νομικού παραστάτη στη διαδικασία, ενώ απαντήθηκαν ερωτήσεις και επιλύθηκαν πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζονται ήδη στην πράξη.

Στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων συμμετείχαν 250 συνάδελφοι δικηγόροι, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος του ΔΣΘ, κος Ευστάθιος Κουτσοχήνας, η Πρόεδρος του ΙΚΔΘ και μέλος του ΔΣ του ΔΣΘ, κα Μαρία Πρωτοπαπαδάκη, ο ταμίας του ΔΣΘ, κος Αναστάσιος Ντούγκας, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως η κα Τσιάλτα και ο κος Σιαπέρας, οι οποίοι με τις στοχευμένες θέσεις τους μετείχαν στον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε.

Κατόπιν τούτων, σας ενημερώνουμε ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που καταγράφηκε, αποφασίστηκε η διενέργεια και 2ου κύκλου ενημερωτικών σεμιναρίων, τα οποία προσδιορίστηκαν για τις ημερομηνίες 13/2, 27/2, 19/3 και 26/3/2020 και ώρες 17:30-19:30. Για την ορθότερη δε διάρθρωση των τμημάτων παρακαλούνται οι συνάδελφοι να γνωστοποιήσουν την ημέρα προτίμησης συμμετοχής τους :

  • στο Αυτοτελές Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, γρ.12 Δ.Σ.Θ. ή
  • αποστέλλοντας email στο prdsth@dsth.gr

Δείτε επίσης