Δελτίου Τύπου: Ημερίδα για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

Θεσσαλονίκη 19 Μαΐου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ημερίδα με θέμα τη «Σχολική Διαμεσολάβηση»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα  τη «Σχολική Διαμεσολάβηση», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού Αμπελοκήπων «Καραπάντσειο», στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο  υλοποίησης δράσεων με στόχο την ενημέρωση για τη σχολική διαμεσολάβηση, ως εργαλείο επίλυσης διαφορών στο σχολικό περιβάλλον, ύστερα από την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας Θράκης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο κ.κ. Βαρνάβας, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως, ο κ. Σ. Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Α. Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Λ. Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και ο κ. Α. Φροσύνης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ομιλίες απηύθυναν η κ. Ζ. Γιαννοπούλου, Δ.Ν. Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής εκπαιδεύτρια του ΙΚΔΘ, η κα Σ. Ζιάκα, Δ.Ν. δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και βασική εκπαιδεύτρια του ΙΚΔΘ, ο κ. Η. Λιάπης, Διευθυντής του 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και ο κ. Π. Ακριτίδης, εκπαιδευτικός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορδελιού-Ευόσμου.

Δείτε επίσης