Ημερίδα για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Πρωτοπαπαδάκη και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Χρυσούλα Κεχαΐδου, σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στις 10:30 π.μ.,

στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη)

στην ημερίδα με θέμα “Σχολική Διαμεσολάβηση”, με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση του θεσμού της σχολικής διαμεσολάβησης ως μεθόδου ειρηνικής επίλυσης συγκρούσεων, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση και εξάλειψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, δράσεις τις οποίες έχουν αναλάβει από κοινού, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Το πρόγραμμα:

10:30 – 11:00 Προσέλευση

11:15 – 12:00 Χαιρετισμοί

κ.κ. Βαρνάβας

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως

Σταύρος Καλαφάτης,

Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης

Αλέξανδρος Κόπτσης,

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας

Δημήτρης Δεμουρτζίδης,

Δήμαρχος Παύλου Μελά

Μαρία Πρωτοπαπαδάκη,

Πρόεδρος Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Χρυσούλα Κεχαΐδου,

Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

12:00 – 15:00 Εργασίες Ημερίδας

Ομιλήτριες:

  • Ζωή Γιαννοπούλου, δικηγόρος -Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, ΗΒ, ΗΠΑ europeanresolution.com. Τίτλος εισήγησης: “Σχολική Διαμεσολάβηση, Ειρηνική Επίλυση των Συγκρούσεων στα Σχολεία”.
  • Σοφία Ζιάκα, δικηγόρος –Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. Τίτλος εισήγησης: “Διαμεσολάβηση και Συγκρούσεις, Θεωρία της Σύγκρουσης”
  • Σοφία Ταρσένη, καθηγήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης. Τίτλος εισήγησης: «Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως τρόπος ειρηνικής επίλυσης διαπροσωπικών συγκρούσεων σε συνθήκες πανδημίας»
  • Ελένη Παπά, καθηγήτρια στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου. Τίτλος εισήγησης: «Επίλυση συγκρούσεων από ομηλίκους. Οι εμπειρίες από την εφαρμογή  του θεσμού της Σχολικής Διαμεσολάβησης στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου»

Δείτε επίσης