Δελτίο Τύπου: Ημερίδα για τη Σχολική Διαμεσολάβηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ημερίδα με θέμα τη «Σχολική Διαμεσολάβηση»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα  τη «Σχολική Διαμεσολάβηση», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο  υλοποίησης δράσεων με στόχο την ενημέρωση για τη σχολική διαμεσολάβηση, ως εργαλείο επίλυσης διαφορών στο σχολικό περιβάλλον, ύστερα από την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας Θράκης και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο κ. Σ. Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Α. Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Δ. Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά, η κα Μ. Πρωτοπαπαδάκη, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, και η κα Χ. Κεχαΐδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια ομιλίες απηύθυναν η κ. Ζ. Γιαννοπούλου, Δ.Ν. Δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και επικεφαλής εκπαιδεύτρια του ΙΚΔΘ, η κα Σ. Ζιάκα, Δ.Ν. δικηγόρος, Διαμεσολαβήτρια και βασική εκπαιδεύτρια του ΙΚΔΘ, η κα Σ. Ταρσένη, καθηγήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Νεάπολης, και η κα Ε. Παπά, καθηγήτρια στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου.

Δείτε επίσης